Weird Non-Starting Problem? - Honda Element Owners Club Forum
      Honda Element Owners Club Forum
Go Back   Honda Element Owners Club Forum > Honda Element > Problems & Issues

Notices

ElementOwnersClub.com is the premier Honda Element Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2017, 11:51 AM   #1
MyJeepHatesMe
EOC Rank: Hydrogen
2007 2WD EX AT
Satin Silver Metallic (SSM)
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 83
Weird Non-Starting Problem?

Hi Everyone:

Maybe once out of every 20 times I go to start my element, it won't start on the first attempt.

I turn the key, the accessories / radio air conditioning (if I left it on) all come on, but it just doesn't start.

It doesn't even sound like it is TRYING to start. No click-click noise, no winding noise, just quiet (except for the radio and fan / air)

But then if I turn the key to off, and immediately try to start again, it starts right up. No struggling, no rough running, no weird noises. Just starts right up.

Any thoughts?

Car has about 110K miles on it. Engine / electronics are all stock / original. Don't remember exactly when I changed the battery, but I think it was within the last year.

Thanks in advance.
MyJeepHatesMe is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-19-2017, 12:51 PM   #2
Marv
EOC Rank: Oxygen
2005 4WD EX AT
Magnesium Metallic (MM)
 
Join Date: May 2015
Location: SW Wisconsin
Posts: 352
This thread may be relevant:
http://www.elementownersclub.com/for...ad.php?t=65155, post #6 in particular. Often if it is that switch a couple of things are diagnostic. One is a slight bzzt noise from under the steering column when you turn the key to crank and the other is that is for a while a brisk turn of the key will work while a slower turn will not.
Marv is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Honda Element Owners Club Forum > Honda Element > Problems & Issues

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Element Owners Club Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Model Year
What year is your E?
Model
What model is your E?
Color
What color is your E?
Can you spell?
What letter in the alphabet is the fifth character of the word "Honda Element"
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Stalling Problem OwlParrot Maintenance and Service 6 10-27-2015 11:28 AM
Starting problem brodie14 Problems & Issues 14 10-17-2012 12:21 AM
Weird A/C problem....need help the_box_rox Problems & Issues 22 05-15-2012 01:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:33 AM.



Views and opinions expressed on this forum are not necessarily those held by Autoforums, Inc. or forum management.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.