06 element stalls when put into Drive when Cold - Honda Element Owners Club Forum
      Honda Element Owners Club Forum
Go Back   Honda Element Owners Club Forum > Honda Element > Problems & Issues

Notices

ElementOwnersClub.com is the premier Honda Element Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2012, 10:34 PM   #1
Scottelement
EOC Rank: Hydrogen
2006 4WD EX AT
Neutron Blue Metallic (NBM)
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
06 element stalls when put into Drive when Cold

I have an 06 Element that stalls out when the engine is cold.. It's fine when Idling.. and will drive fine once warm.. but if the engine is cold and I put it into Drive it will die.. If I get the car moving it is fine.. but as soon as I get to a stop sign and slow down it will kill. Just got new spark plugs.. and no codes are showing up.

I am seeing similar problems all over the net but no solutions..

one notable thing is I did have a new transmission put in within the last year.. thinking that may have something to do with it.

Has anyone had this problem? can anyone help?
Scottelement is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-27-2012, 10:08 AM   #2
EdwardChen
EOC Rank: Oxygen
2007 4WD EX 5AT
Galaxy Gray Metallic (GG)
 
Join Date: May 2012
Location: Chicago, IL
Posts: 514
How many miles do you have on your Element?

I think your best bet would be to get the valve clearances checked and adjusted. Here are a couple threads that might help:

http://www.elementownersclub.com/for...ad.php?t=71743
http://www.elementownersclub.com/for...ad.php?t=71573

You should be able to do it yourself if inclined, these instructions will help:
http://www.elementownersclub.com/for...ead.php?t=8768
__________________
Signatures are for crazy people.
EdwardChen is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-28-2012, 10:51 PM   #3
Alaskan_Toaster
Premium Member
2007 4WD EX MT
Tango Red Pearl (TRP)
 
Alaskan_Toaster's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Snow is slowly moving down the mountains.
Posts: 2,170
Quote:
Originally Posted by EdwardChen View Post
I think your best bet would be to get the valve clearances checked and adjusted. Here are a couple threads that might help:
...You should be able to do it yourself if inclined, these instructions will help:
Had a similar problem, did the valves, now NO PROBLEM at all!! A couple hours (took my time) well worth the effort. Would definitely recommend it.....
__________________
Mods so far - Thule rack, K&N, leather shift knob and boots, fogs, tinted tails, HIDs and LEDs, G-bags, Ridgie remote key, pass PDL switch, WT visors, MTF.....

Today is the oldest you've ever been, yet the youngest you'll ever be, so enjoy this day while it lasts.
Alaskan_Toaster is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Honda Element Owners Club Forum > Honda Element > Problems & Issues

Tags
cold , stall

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Element Owners Club Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Element starts then stalls bswienton Problems & Issues 4 11-04-2012 01:33 PM
My Element suddenly stalls while driving tombaja Problems & Issues 15 06-28-2011 09:55 AM
2007 Element Stalls Johnny99 Problems & Issues 2 09-20-2008 08:55 PM
Car stalls in the cold Domo Problems & Issues 4 12-05-2007 02:50 PM
E Stalls When Cold Partman Problems & Issues 4 03-15-2007 08:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.



Views and opinions expressed on this forum are not necessarily those held by Autoforums, Inc. or forum management.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.