Honda Element Owners Club banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #1 ·
5 TH GEAR POPS OUT UPON ACCELERATION???? ANYONE HAD THIS PROBLEM...

I have driven about 500 miles on it so far and it has popped out of gear 3 times, and I know its not me. Has anyone had this problem at all?


other then this, very very happy with "ELE"!!! :D
 

·
Registered
Joined
·
253 Posts
Nope, never had that experience. I would head to the dealership!
 

·
Registered
Joined
·
140 Posts
Mine has never popped out. But there were several times where it felt like the 5th gear was not engaged all the way. All I had to do was touch it lightly and it would go back to neutral. But most of the time no problems.
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
No problem with mine after 2300 miles. You should take yours in.

peace,
-jdef
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
I have 5800 miles on my 5spd and never had this problem. This sounds like a saftey concern I would get it looked at ASAP. Good luck!
 

·
Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Car is going in to gte fixed.

Although i am pissed about this, It does not change my feelings towards this AWESOME honda!

Thanks for all the input !

Jesse
 

·
Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #7 ·
WILL POST SOLUTION SOON

WILL POST SOLUTION SOON

WILL POST SOLUTION SOON
 

·
Registered
Joined
·
246 Posts
Are you sure that you "fully" engaged the 5th gear? I know I have shifted to reverse in other cars thinking it was fully in but it wasn't and popped out.
 

·
Registered
Joined
·
38 Posts
Discussion Starter · #9 ·
this DEFECT was found in some other Elements...Replaced the 5th gear. It was a DEFECT.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Definitely head back to the dealer. I had a Mitsubishi Montero that did the same thing, was a defect in one of the shift forks.

I have 4800 miles on my Element, 5spd. still shifting smoothly.
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
No problems here.... 8)
 
1 - 11 of 11 Posts
Top