Honda Element Owners Club banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #1
Just noticed an open port off the engine that seems to be missing a hose.

It is in the centre of the pic.

Thanks.....
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #2
The mystery deepens....................
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts
i could be wrong but i dont think that anyone can tell where you are refereing to. maybe circle it on the big picture and get a more zoomed in one once we know the area it is in and someone can probably tell you.
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #4
Zoomed in......again it's in the centre of the pic.....the horizontal tube open at the right end appears to be missing a hose.

I'm going to a dealer tomorrow to look at another 2.4L Honda engine.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
247 Posts
missing hose

I just looked at my 07 EX , ming lookes the same as yours , its not a hose fitting just a pice of the casting with threds inside, not sure why its like that.
 

·
Registered
Joined
·
1,859 Posts
I just looked at my 07 EX , ming lookes the same as yours , its not a hose fitting just a pice of the casting with threds inside, not sure why its like that.
x2, just looked at mine and it is the same as well.
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Discussion Starter #7
Went to the dealer today. It may be a port used to service the engine in some way or it may be used by Honda in other countries to conform with emissions or other engine regulations. False alarm.....thanks
 
1 - 7 of 7 Posts
Top