Cześć, nowy na forum i naprawdę doceniam wszystkich techników, którzy tutaj pomagają. Przejrzałem posty dotyczące tego konkretnego problemu i zastosowałem się do kilku poprawek, ale wciąż mam problem.
Podłoże: 2008 Honda Element ~240 000 km, brak innych problemów lub kodów, wymiana oleju co 8 000 km ze specyficzną lepkością. Aktualny poziom oleju jest pełny i ma około 800 km przebiegu. Kontrolka silnika zapala się wraz z kontrolkami VSA i wykrzyknika. Zapala się po przekroczeniu 3000 obr./min. Co zrobiłem do tej pory
Dzięki!
Podłoże: 2008 Honda Element ~240 000 km, brak innych problemów lub kodów, wymiana oleju co 8 000 km ze specyficzną lepkością. Aktualny poziom oleju jest pełny i ma około 800 km przebiegu. Kontrolka silnika zapala się wraz z kontrolkami VSA i wykrzyknika. Zapala się po przekroczeniu 3000 obr./min. Co zrobiłem do tej pory
- Wymieniłem zawór rozrządu VTEC (całość łącznie z czujnikiem ciśnienia), użyłem smaru dielektrycznego podczas ponownego podłączania
- Wymieniłem elektrozawór VTC, użyłem smaru dielektrycznego podczas ponownego podłączania
- Usunąłem i wyczyściłem mały filtr za pompą wspomagania kierownicy
- Odłączyłem akumulator na ~20 minut, aby wyczyścić kody
- Czy ktoś ma jakieś pomysły?
- Czy ktoś miał podobne doświadczenia i odniósł sukces w uczeniu się na biegu jałowym, z tego, co czytałem o tym, co robi i kiedy powinno być zrobione, wydaje się, że nie jest to powiązane.
- W przypadku diagnozowania problemów z okablowaniem, jakaś pomoc lub sugestie? Nie jestem elektrykiem, ale rozumiem podstawy i mogę użyć multimetru do potwierdzenia ciągłości i tym podobnych rzeczy, ale nie jestem pewien, jakie jest najlepsze podejście.
Dzięki!